אודות קבוצת שכטר
הקמה ופעילות
הקבוצה הוקמה לפני יותר מ-60 שנה על ידי מרדכי שכטר ויורם שכטר ז"ל דור ראשון ושני, מבכירי ומוותיקי ענף הבניה הישראלי. מאז ועד היום צברה הקבוצה ותק וניסיון רב בייזום וביצוע מאות פרויקטים בישראל ובחו"ל. קבוצת שכטר מתמחה בכל סוגי היזמות והבנייה: מסחר, משרדים, מלונאות, תעשייה, מבני ציבור ומגורים במהלך קרוב לשישים שנות קיומה, בנתה הקבוצה מאות אלפי מ"ר בישראל הן כחברה יזמית והן כחברה מבצעת.
יסודות איתנים
הצמיחה היציבה של הקבוצה, לאורך כל שנות פעילותה, הובילה אותה למצבה הפיננסי כיום, בה היא מתגאה בחוסן כלכלי איתן ויציב אשר מתבסס על ההון העצמי שנבנה ברבות השנים. יכולותיה הפיננסיות של הקבוצה באות לידי ביטוי ביכולותיה לביצוע פרויקטים רחבי היקף תוך הישענות גבוהה על מקורותיה העצמיים.
הלקוח במרכז העשייה
קבוצת שכטר שואפת לייצר ערך מקסימלי ללקוחותיה, תוך מתן תחושת ביטחון ושקט נפשי לאורך כל התהליך. דגש עליון מונח ברמת המוצר, ברמת השירות ובאחריות שהקבוצה נושאת כלפי לקוחותיה, כל זאת מתוך שאיפה למצוינות ומתוך המוטיבציה לשביעות רצונו של כל לקוח.
המייסדים
מרדכי "מוניה" שכטר, נולד ברומניה בשנת 1928. לאחר עלייתו ארצה בשנת 1949, החל לעבוד כפועל בניין והתמסר ללימוד יסודות ההנדסה והבנייה. בתקופה זו הכיר את אשתו מדלן "בבה" שכטר, בשנת 1956 השניים נישאו ויחד גידלו את ילדיהם: יורם, איילת ומרב.
בשנת 1961 החל מרדכי בדרכו העצמאית ובכך החלו צעדיה הראשונים של קבוצת שכטר. בנחישותו ובעבודתו הקשה והמתמדת מרדכי הפך לאחד מקבלני הביצוע המובילים בישראל.
סיפורו של מרדכי שכטר הינו דוגמא לכוח ההתמדה, הלימוד המתמשך ובניית יכולות כבירות. תחילת דרכו הייתה כפועל בניין אשר למד ושיכלל את כישוריו ללא לאות כדי להקים בסופו של דבר קבוצה מצליחה המשאירה חותם מתמשך על כלל ענף הבנייה בישראל.
בשנת 1982 החל מרדכי את הפרויקט היזמי הראשון של הקבוצה – גן העיר בתל אביב, מגדל מגורים בשילוב קניון, בעל תכנון ייחודי, בשילוב חללים פתוחים וסגורים. הפרויקט, בהובלתו של מרדכי, היה פורץ דרך בתכנון האדריכלי, ובביצועו האיכותי והייחודי תוך הקפדה על סטנדרטים בלתי מתפשרים. הפרויקט הפך לסמל אייקוני של יוקרה ואיכות בתל אביב שמייצג את רוחו החדשנית והשאפתנית של מרדכי ומסירותו לפריצת גבולות בענף הבנייה. גן העיר עומד כעדות ליכולתו של מרדכי שכטר ליצור פרויקטים המותירים חותם על הנוף האדריכלי בישראל שמדגימים רמת ביצוע בסטנדרטים הגבוהים ביותר ומהווים השראה לפרויקטים חדשים ושאפתניים סביבו. מרדכי שכטר, יחד עם בנו יורם שכטר, המשיכו ליזום ולהוביל הקמת פרויקטים ייחודיים ומובילים בישראל מוצלחים כגון: ירושלים של זהב, מלון הר ציון, Nof Yam Club ועוד.
דרכו הייחודית של מרדכי התאפיינה בהמצאת שיטות בנייה, אשר חלקם אומצו על ידי הטכניון כשיטות בנייה רשמיות בישראל. הטמעה של שיטות בנייה חדשניות בהובלתו של מרדכי הומחשה בפרויקט עפולה הצעירה, פרויקט שהדגים את מסירותו לבנייה יעילה ואיכותית. בפרויקט הוקמו בהצלחה 667 יחידות דיור בטווח זמן יוצא דופן של שנה אחת בלבד, הישג שהמחיש את יכולותיו ומחויבותו של מרדכי ליצירתיות בענף הבנייה. כאות הוקרה על הישגיו ועל היותו אחד מבוני הארץ, בשנת 1992 הוענק למרדכי התואר המוערך רב קבלן מטעם התאחדות הקבלנים והבונים בישראל.
המחויבות הבלתי מעורערת של מרדכי שכטר לבנייה איכותית, הקפדה על הפרטים הקטנים והמסירות ללקוחות הקבוצה נותרה מושרשת בקבוצה מיום הקמתה ועד היום.
מעבר לעשייה המקצועית שלו, רוחו האישית היוותה השראה לאנשים סביבו. הוא הדגים עקרונות של מוסר, יושרה ודאגה אמיתית לזולת, והראה דאגה חסרת גבול למשפחתו, קרוביו, עובדיו ולקוחותיו.
טבעו יוצא הדופן ניכר בחמלה שלו, בהקשבה, באכפתיות הבלתי מעורערת, בלמידה המתמשכת ובנדיבותו ברוחב לב. מרדכי שכטר הלך לעולמו באפריל 2020, רוחו וערכיו ממשיכים להנחות ולעורר השראה, ומתווים את הדרך לכולנו.
יורם שכטר נולד בשנת 1957 בגבעתיים. משנותיו הראשונות השתתף יורם באופן פעיל בעסקי הבנייה של אביו. בגיל 18 הצטרף לחיל השריון, שם שירת בעיקר כקצין מבצעים וסמ"פ בחטיבה 7. לאחר שירותו הצבאי, יצא יורם ללימודיו האקדמיים, ונרשם ללימודי כלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. בתקופה זו הכיר את אשתו הילה (טברסקי) שכטר. יחד גידלו את ילדיהם – דרי, רום וזוהי.
עם סיום לימודיו האוניברסיטאיים, קיבל יורם תפקיד ניהולי ומוביל בחברה. הוא לקח על עצמו תחומי אחריות שונים, לרבות הובלת תחום היזמות, זיהוי פרויקטים פוטנציאליים, פיקוח על תהליכי רגולציה וניהול כל המחלקות העוטפות את פעילות הביצוע וההנדסה של החברה.
רוח היזמות של יורם הציתה את התשוקה שלו להקים ולפתח פרויקטי נדל"ן יוצאי דופן, והבדילה אותם מהמקובל בישראל. עם האינטליגנציה, השאפתנות והעין החדה לפרטים, ניגש יורם לעבודתו ביצירתיות ובאהבה אמיתית לענף.
הישג בולט של יורם היה הובלת הרכישה וההשבחה של מלון הר ציון. המלון, במיקומו ההיסטורי והייחודי למרגלות חומות העיר העתיקה, שינה את פניו בהובלתו של יורם, בפן העיצובי, התפעולי והמיתוגי.
המהלכים שהוביל יורם, הציבו אותו כאחד המלונות המבוקשים בירושלים. מטרתו של יורם הייתה להביא את המלון לחוד החנית של ענף התיירות בישראל, ובהתאם לכך, יורם הוביל את התכנית להרחבת ושדרוג המלון, זאת, תוך יצירת שיתופי פעולה עם אדריכלים מובילים מהעולם. תוכנית ההרחבה השאפתנית, שלבסוף אושרה, עומדת כעדות ליצירתיות ולחזון שאחזו ביורם בקידום פרויקטים נדל"נים אייקונים.
במקביל, יורם החל, יחד עם אביו, ביזמויות של פרויקטים יוקרתיים במרכז העיר ירושלים. מיזמים חלוציים אלה הביאו רמה חסרת תקדים של איכות ויוקרה לפרויקטי מגורים בעיר. היהלום שבכתר ביניהם הינו הפרויקט ירושלים של זהב, פרויקט בעל ייחודיות יוצאת דופן, הן באלמנטים האדריכליים והן בתכנון בפרטים המעטרים את הפרויקט.
בהקמת הפרויקט יורם הציג חשיבה חדשנית שקיבלה ביטוי בהצלחת הפרויקט ובכך שהפרויקט ירושלים של זהב מוכר כפרויקט המוביל את מגורי היוקרה בירושלים. רוח היזמות והיצירתיות המופלאה של יורם זרחו, והותירו חותם בל יימחה בנוף ירושלים.
תשוקתו של יורם לשירות הציבורי הייתה עמוקה, וראה בכך שליחות אישית. בגיל 42, בשנת 1999, נבחר ליו"ר ארגון הקבלנים בתל אביב, והפגין מנהיגות יוצאת דופן בגיל צעיר. במקביל, כיהן בתפקיד סגן נשיא בהתאחדות הקבלנים הארצית. המחויבות של יורם למעורבות ציבורית התרחבה לתחומים נוספים מלבד ענף הבנייה כאשר כיהן כיו"ר חדשות ערוץ 10 וכדירקטור ברשות שדות התעופה ובחברת עשות אשקלון.
יורם הנודע בחייו בחום ובנדיבותו, הפגין בעקביות דאגה אמיתית לסובבים אותו. טיפח קשרים עמוקים ואישיים עם עמיתיו ועובדיו, והרעיף עליהם אהבה, תמיכה וסיוע ללא גבול.
מסירות נפש זו התרחבה ואופיינה למשפחתו, לעובדיו ולחבריו, שכולם תפסו אצלו מקום מיוחד בליבו.
יורם הלך לעולמו בטרם עת בדצמבר 2021 ולמרבה הצער היה רק בן 64. רוחו הבלתי נלאית וערכיו המופתיים ממשיכים לעורר השראה ולהוביל את כולנו. מורשתו משמשת אור מנחה, כיוון והשראה למכריו, משפחתו ולאנשי החברה בפרט.